X

Steve Jobs i-a convins pe cei de la Google sa nu mai \”fure\” angajati ai Apple

   Acum cateva saptamani am scris un articol in care va spuneam ca Apple, Google, Adobe si alte mari companii din SUA vor fi actionate in judecata de catre departamentul de justitie american pentru incheierea unor acorduri care constituie practici neconcurentiale. In cadrul procesului intentat de departamentul de justitie au aparut dovezi care indica faptul ca in anul 2010 Steve Jobs i-ar fi trimis un email lui Eric Schmidt prin care ii cerea sa opreasca un proces de angajare a unui membri al echipei de ingineri ai companiei Apple. Eric Schmidt a dat curs actiunii si seful echipei de angajari de la Google a concediat persoana care a inceput procesul de angajare a inginerului Apple.

“I would be very pleased if your recruiting department would stop doing this,” Jobs wrote. Schmidt forwarded Job’s email onto other, undisclosed recipients.

“Can you get this stopped and let me know why this is happening?” Schmidt wrote. Google’s staffing director responded that the employee who contacted the Apple engineer “will be terminated within the hour.”

He added: “Please extend my apologies as appropriate to Steve Jobs.”

   Email-ul trimis de Jobs catre Schmidt dovedeste faptul ca CEO-ul Apple avea influenta in cadrul Google insa coroborand mesajele acestea cu alte dovezi departamentul de justitie incearca sa dovedeasca faotul ca Apple, Google si alte 5 companii au facut intelegeri prin care se obliga sa nu isi “fure” angajatii. Nu se stie deocamdata cat succes va avea departamentul de justirie din SUA insa in cazul unei victorii, angajatii companiilor ar putea primi compensatii deoarece in perioada in care aceste acorduri au fost active nu s-ar fi marit salariile anumitor departamente ale companiilor.

This post was last modified on ian. 28, 2012, 9:10 AM 09:10

Disqus Comments Loading...