X

Tutorial: Cum sa faci un stick USB bootabil pentru OS X Mountain Lion

  Sa spunem ca ati instalat OS X Mountain Lion pe Mac-ul vostru dar vreti sa faceti un USB stick bootabil pentru a avea posibilitatea de a instala din noul sistemul de operare. Ei bine procesul este foarte simplu si este asemanator cu cel prin care puteti face un stick USB Bootabil pentru Mac OS X Lion sau alte versiuni ale Mac OS X. Pentru a face tutorialul aveti nevoie de un stick bootabil care are macar 4 GB altfel nu aveti cum instala sistemul de operare pe el. Cu ajutorul stick-ului puteti instala oricand OS X Mountain Lion fara o conexiune de internet. Ar fi ideal ca inainte sa incepeti sa verificati aceasta lista a Mac-urilor pe care puteti instalat OS X Mountain Lion.

  1. Descarcati OS X Mountain Lion din Mac App Store, puteti face asta direct din contul vostru de Mac developer.
  2. Mergeti in /Applications/ si faceti click dreapta pe fisier pe fisierul Install Mac OS X Mountain Lion.app apoi alegeti Show Package Contents. Daca nu gasiti fisierul in folderul Contents atunci il gasiti in InstallMacOSX.pkg
    .
  3. Deschideti fisierul Contents apoi SharedSupport si cautati fisierul InstallESD.dmg pe care veti face dublu click pentru a il monta.
  4. Introduceti stick-ul USB in calculator apoi deschideti Disk Utility si selectati stick-ul USB din partea dreapta a meniului. Dupa ce l-ati selectati alegeti optiunea Erase, apoi Formatul Mac OS X Extended(Journaled) si apasati butonul Erase.
  5. Selectati stick-ul USB proaspat formatat, apasati tab-ul Restore din partea dreapta sus si la Sursa alegeti InstallESD-ul pe care l-ati montat deja iar la Destinatie alegeti partitia proaspat formatata a stick-ului USB.
  6. Dupa ce ati terminat de facut stick-ul USB, procesul ar putea dura intre 20 – 40 de minute in functie de stick, resetati Mac-ul, tineti tasta Option a tastaturii apasata cand acesta incepe sa booteze, alegeti stick-ul din noul meniu si puteti instala OS X Mountain Lion fara probleme.

  Daca ati urmat pasii corect atunci ar trebui sa aveti OS X Mountain Lion instalat si activ pe Mac-ul vostru.

Thanks to I.

This post was last modified on feb. 19, 2012, 5:40 PM 17:40

Disqus Comments Loading...