X

Tutorial: Cum sa faci carrier logo-uri pentru Zeppelin

  Zeppelin este cu siguranta unul dintre cele mai populare tweak-uri cu ajutorul carora putem modifica un Carrier Logo pentru iOS-ul iDevice-urilor noastre. In ultimele saptamani au aparut in Cydia diverse Carrier Logo-uri insa nu trebuie sa depindeti de cele facute de catre altii pentru ca puteti face si singuri exact acelasi lucru fara prea mult efort. Pentru inceput trebuie sa alegeti pozele pe care doriti sa le vedeti afisate in locul Carrier Logo-ului din iOS si mai apoi trebuie sa cautati un program pentru editat poze. Pentru Windows exista extrem de multe programe de acest gen, lista pentru Mac este ceva mai limitata insa aveti de unde alege.

Dupa ce ati ales programul cu ajutorul caruia editati pozele va trebui sa tineti minte urmatoarele lucruri :

  • pozele pentru iPhone 3GS si iPod Touch 3G trebuie sa aiba formatul 60 x 20 pixeli altfel nu vor fi afisate;
  • pozele pentru iPhone 4/4S si iPod Touch 4G trebuie sa aiba formatul 120 x 40 pixeli si 72 dpi pentru a fi afisate corect. In cazul acestor imagini trebuie sa adaugati si codul @2x in denumirea imaginii, adica: idevice@2x.png pentru a le afisa in formatul Retina pe terminalele cu Retina Display.
  • Zeppelin va obliga sa faceti 3 imagini separate care sunt afisate in 3 stari separate ale iDevice-ului:
    • black(@2x).png – aceasta imagine este afisata in LockScreen si in Springboard deci trebuie sa modificati imaginea pentru a o afisa corect pe un background negru;
    • etched(@2x).png – denumirea pozei care va fi afisata in Notifications Center deci trebuie sa alegeti o imagine care sa fie afisata pe un background gri;
    • silver(@2x).png – denumirea imaginii care este afisata atunci cand navigati prin meniul de setari sau prin alte aplicatii native ale iOS.

  Este foarte important ca denumirile pozelor sa fie cele prezentate de catre mine mai sus altfel Zeppelin nu le va recunoaste. Puneti @2x numai daca aveti un Retina Display. Puteti pune poze Retina si non-Retina in acelasi folder, important este sa le denumiti corect altfel ele nu vor fi afisate.

  Dupa ce ati facut pozele faceti un folder unde le veti copia pe toate. Denumirea folderului va fi denumirea sub care Zeppelin va afisa tema in meniul Settings din iOS.

  Dupa ce ati ales denumirea folderului conectati iDevice-ul vostru la un calculator si deschideti programul cu care copiati in mod normal fisierele in filesystem-ul din iOS. ifunbox pentru Windows si iExplorer pentru Mac sunt alternative excelente. Acum navigati catre /Library/Zeppelin si copiati folderul cu pozele apoi in iDevice mergeti in Settings>Zeppelin>Theme si alegeti tema facuta de voi apoi veti vedea Carrier Logo-urile afisate.

  Daca ati urmat pasii corect atunci acum ar trebui sa aveti un Carrier Logo fcut de catre voi. Daca metoda este prea complicata pentru voi atunci aveti intotdeauna optiunea de a instala logo pack-uri din Cydia si unul pentru operatorii din Romania plus logo-ul iDevice aveti aici.

Thanks to M.

This post was last modified on feb. 20, 2012, 10:15 AM 10:15

Disqus Comments Loading...