X

Retina Display-ul din iPad 3 iti protejeaza ochii

  Noul Retina Display din iPad 3 a fost extrem de laudat de catre toti cei care au cumparat sau au testat noua tableta insa pana acum nimeni nu a sustinut ca el ar fi benefic si din punct de vedere medical. Un doctor american sustine ca ecranul inclus de catre Apple in iPad 3 ar imbunatati experienta de utilizare a tabletei insa ar fi benefic si pentru ochi. Se pare ca rezolutia dubla si imposibilitatea de a distinge pixelii ar afecta mai putin ochii si noi nu am obosi la fel de rapid dupa utilizarea tabletei timp de cate ore bune.

A key factor in something that’s called computer vision syndrome, or just eye strain from computer use, is screen resolution. The new iPad, with twice the resolution of the iPad 2, 264 ppi (pixels per inch) instead of 132, people are going to notice less pixelation, especially in a small typeface. It’s not just an enjoyment issue or an aesthetic issue, but it’s definitely a visual comfort isue, over time. When you’ve got movement going, that’s a whole new level of neurology involved in vision,” Heiting says. “So the greater clarity, the greater color saturation for gaming should make the new iPad significantly more comfortable on people’s eyes than the previous models.

  Practic un ecran care afiseaza imagini care au o rezolutie cat mai apropiata de cea a imaginilor reale nu va obosi utilizatorii la fel de mult precum un ecran a caror imagini nu se aseamana chiar atat de bine cu cele reale. Teoria ar putea fi prezentata doar in ideea de a convinge oamenii ca un Retina Display ar fi mai bun pentru ochi decat orice alt ecran disponibil pe piata insa daca doctorul are dreptate ne vom convinge cu totii dupa cateva ore de utilizare a noii tablete.

This post was last modified on mart. 20, 2012, 8:32 AM 08:32

Disqus Comments Loading...