X

Apple si Samsung castiga peste 50% din veniturile intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile

  Apple si Samsung sunt doi dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile de pe glob insa sunt companiile care incaseaza si cel mai mare profit dintre toti producatorii de telefoane mobile. Apple incaseaza 75% din intregul profit al producatorilor de telefoane mobile insa impreuna cu Samsung incaseaza 50% din banii rezultati din vanzarea respectivelor terminale pe pietele de pe glob. Desi deocamdata abia au intrecut media producatorilor de telefoane mobile, unii analisti sustin ca anul viitor Apple si Samsung vor castiga nu mai putin de 90% din incasarile intregii industrii producatoare de telefoane mobile.

Apple has been consistently accelerating the pace of each successive iPhone launch, expanding both country and carrier rollouts within a shorter timeframe,” analyst Maynard Um wrote. “For the iPhone 4S Apple launched in 29 countries within 2 weeks of the initial launch, the iPhone 4 was launched in 2 countries within 6 weeks of launch, and the iPhone 3GS was launched in 14 countries within 1 week of its initial launch.

  Desigur ca totul se bazeaza pe presupuneri insa avand in vedere ca Apple vinde tot mai multe smartphone-uri in fiecare trimestru fiscal, previziunile s-ar putea adeveri. Apple si Samsung sunt cei mai mari producatori de smartphone-uri insa Samsung se claseaza pe locul 2 in topul producatorilor de telefoane mobile iar Apple nu poate decodata sa urce pe podium in acest clasament. Va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile anul acesta, mai ales ca iPhone 5 urmeaza sa fie lansat.

This post was last modified on mart. 22, 2012, 8:00 PM 20:00

Disqus Comments Loading...