X

MacBook Pro Retina Display – noul sistem de alegere a rezolutiei si primele benchmark-uri pentru ecran

 

  Intr-unul dintre zvonurile publicate in legatura cu MacBook Pro Retina Display s-a spus ca Apple intentioneaza sa modifice modul in care utilizatorii aleg rezolutia dispozitivului si iata ca acest lucru s-a intamplat. In OS X-ul noului MacBook Pro exista acum doua sisteme de alegere a rezolutiei: Best for Retina Display si Scaled. In Scaled doar 5 optiuni pentru alegerea rezolutiei, fiecare dintre ele oferind fie text mai mare, fie mai mult spatiu pentru a vedea continut, rezolutia maxima scalata care poate fi setata pe ecranul Mac-ului fiind de 1920 x 1200. Practic Apple a ales sa nu ofere utilizatorilor optiunea de a seta rezolutia pe care o doresc, dar sa le ofere o optiune simpla care le spune foarte clar ceea ce primesc, iar aceasta decizie s-ar putea intoarce impotriva lor in timp.

  Lasand la o parte informatiile privind rezolutia, trecem la benchmark-uri facute ecranului si observati ca MacBook Pro-ul cu Retina Display se claseaza pe o pozitie fruntasa, in niciodata pe primul loc. Cei de la Anandtech au facut 3 benchmark-uri, Pro-ul a iesit pe pozitia a doua in numai doua dintre ele, in al treilea iesind pe la jumatatea clasamentului. Desi Apple ofera singurul laptop care are o rezolutie atat de mare, in ceea ce priveste imaginile afisate pe ecran, Apple nu castiga in fata competitorilor directi, cel putin nu in benchmark-uri.

  Problema cu aceste benchmark-uri sta in faptul ca ele difera de rezultatele obtinute in viata reala, asa ca performantele ecranului ar utea fi mai bune sau chiar mai slabe.

This post was last modified on iun. 12, 2012, 6:07 PM 18:07

Disqus Comments Loading...