X

Mac-urile incep sa devina din ce in ce mai populare in fata PC-urilor

  In graficul de mai sus avem o comparatie interesanta cu privire la vanzarile de Mac-uri si PC-uri din anul 1984 si pana in anul 2010. Practic acolo vedem o comparatie facuta in urmatoarea idee: producatorii de calculatoare vand de x ori mai multe PC-uri pentru fiecare Mac vandut de Apple. Observam ca in anul 1984 producatorii vindeau cate 4 – 5 PC-uri pentru fiecare Mac vandut de catre Apple, iar aceasta cifra a crescut pana la aproape 60 in anul 2004. Atunci pentru fiecare Mac vandut de catre Apple se vindeau aproape 60 de PC-uri in lumea intreaga si diferenta era colosala.

  Pe masura ce ne apropiem de lansarea iPhone-ului si a tabletei iPad, diferenta scade considerabil si in anul 2010 pentru fiecare Mac vandut erau vandute vreo 17 PC-uri in lumea intreaga. In 2011 trendul a continuat sa scada si se asteapta ca in viitorul apropiat in lumea intreaga sa se vanda cate 5 – 6 PC-uri pentru fiecare Mac vandut de catre Apple. Este greu de crezut ca Apple ar putea vinde singura la fel de multe PC-uri precum un grup de producatori de calculatoare, insa ar putea exista o diferenta mult mai mica decat cea inregistrata acum. Daca ar fi sa fortam putin lucrurile si sa luam in calcul inclusiv iDevice-urile ca fiind PC-uri, atunci pentru fiecare Mac/iDevice vandut de Apple se vand doar 2 PC-uri.

  Mac-urile devin din ce in ce mai populare, cei de la Apple nu ascund acest lucru si este de asteptat ca ele sa ajunga, intr-o anumita masura, vanzarile de PC-uri.

This post was last modified on iul. 5, 2012, 3:59 PM 15:59

Disqus Comments Loading...