X

Un malware pentru Windows ajunge intr-o aplicatie din App Store

  App Store-ul celor de la Apple este promovat ca fiind un mediu lipsit de malware insa acest lucru nu mai este valabil incepand de astazi deoarece o aplicatie din magazin are inclus un tip de malware care afecteaza utilizatorii sistemului de operare Windows. Desi pare ciudat, se pare ca o aplicatie avea in pachetul sau de instalare acest malware destul de vechi care poate fi detectat de orice antivirus si care afecteaza doar Windows-ul. Instalarea aplicatiei pe iOS sau descarcarea pe un Mac nu afecta utilizatorii, insa instalarea ei pe Windows infecta sistemul de operare in lipsa unui antivirus.

Since the downloaded .ipa file is a package, these executables could be extracted using the package manager Pacifist, and then more accurately scanned. Afterward, other malware programs like Sophos that initially missed detecting the malware instantly picked it up and described it as “Mal/CoiDung-A,” a worm written in visual basic that installs files within the Windows system directory and then modifies the Windows registry to execute the malware when the system is restarted. 

Copying the malware to a Windows virtual machine running the latest version of Microsoft Security Essentials resulted in the malware being immediately detected and removed from the system.

  Aplicatia care contine acest malware se numeste Instaquotes-Quotes Cards For Instagram si a fost lansata saptamana trecuta in App Store, iar cei de la Apple deocamdata nu au retras-o. Aplicatia nu este periculoasa decat daca o descarcati efectiv prin iTunes-ul de pe Windows, deci daca v-ati gandit sa o descarcati, asigurati-va ca ea este prezenta doar pe un iDevice/Mac.

Disqus Comments Loading...