X

Vanzarile de telefoane mobile scad cu 2.3% in Q2 2012, iPhone 5 este prezentat ca principalul vinovat

  In Q2 2012 vanzarile globale de telefoane mobile au scazut cu 2.3% fata de trimestrul fiscal anterior si agentia de analiza a pietei numita Gartner sustine ca iPhone 5 ar fi principalul vinovat. Aproape 154 de milioane de telefoane mobile au fost vandute in trimestrul fiscal care s-a incheiat luna trecuta, insa daca este sa dam crezare analistilor, atunci lansarea iPhone 5 a convins multa lume sa renunte acum la o achizitie. Desi teoria ar putea fi considerata logica de unii, nu cred ca in perioada aprilie – iunie se gandea cineva ca iPhone 5 va fi lansat in toamna si a decis sa amane achizitia din acest motiv, deci scaderea are, din punctul meu de vedere, o alta cauza.

High-profile smartphone launches from key manufacturers such as the anticipated Apple iPhone 5, along with Chinese manufacturers pushing 3G and preparing for major device launches in the second half of 2012, will drive the smartphone market upward. However, feature phones will continue to see pressure.

  In Q3 2012 am putea vorbi despre o scadere a vanzarilor de telefoane mobile deoarece Apple urmeaza sa lanseze iPhone 5, insa pana la anuntarea rezultatelor pentru aceasta perioada mai avem de asteptat. Lasand la o parte potentialii vinovati ai acestei scaderi, ne uitam putin la cotele de piata ale sistemelor de operare si observam ca Android-ul a furat o foarte mare parte din cota de piata a Symbian/BlackBerry, iar iOS-ul a avut o crestere modesta, dar asta in conditiile in care piata a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  In final Android OS este lider incontestabil pe piata telefoanelor mobile, dar aici luam in calcul atat smartphone-urile, cat si telefoanele nu prea destepte.

Disqus Comments Loading...