X

Iti masori in mod constant traficul de internet facut de pe iPhone sau iPad? Nu te increde in aplicatii sau iOS!

  Ieri v-am spus ca un abonat al Vodafone Romania a reusit sa inregistreze intr-o singura noapte trafic de internet de 4 GB, o adevarata realizare pentru orice posesor de iPhone. Aceasta poveste mi-a adus aminte de un sfat pe care l-am primit cu cateva luni in urma de la o persoana care lucreaza la un operator de telefonie mobila, sfat pe care il respect pentru ca s-a dovedit a fi adevarat. Mi s-a spus ca iOS-ul si aplicatiile care contorizeaza traficul de internet facut de pe iDevice-uri au o marja de eroare care se poate dovedi a fi destul de mare, iar acest lucru l-am sesizat si eu in mai multe cazuri.

  Chiar daca aplicatiile pentru iOS pot sa nu contorizeze in mod corect traficul din cauza modului in care functioneaza ele in interiorul sistemului de operare, problema este ca nici counter-ul aplicatiei Settings nu este 100% corect. Marja de eroare fata de cifra inregistrata de operator difera in functie de traficul de internet facut de catre voi, insa ea poate varia de la cativa KB la cativa zeci de MB. La un cost de 1€/MB pe care unii operatori il au, s-ar putea sa va treziti cu o mare problema, mai ales daca va bazati pe acest gen de sisteme pentru a nu face cost suplimentar mare cand va aflati in roaming.

  Va recomand sa aveti extrem de mare grija si sa nu va bazati in proportie de 100% pe aceste sisteme pentru ca ele nu sunt 100% exacte si nu se potrivesc intotdeauna cu ce inregistreaza operatorii de telefonie mobila.

This post was last modified on aug. 17, 2012, 10:22 AM 10:22

Disqus Comments Loading...