X

iPad Mini nu este in principal cumparata pentru a inlocui alte terminale mobile, reduce vanzarile de PC-uri

  Tableta iPad Mini a fost prezentata ca un dispozitiv care va reduce considerabil vanzarile de tablete iPad, insa in realitate multi dintre utilizatorii care o achizitioneaza nu intentioneaza sa inlocuiasca vreun alt terminal mobil cu ea. Unii analisti americani au sugerat ca iPad Mini ar putea reduce cu pana la 50% vanzarile de tablete iPad, insa in realitate produsul reduce vanzarile

de PC-uri si nu pe cele de tablete Apple. Jumatate dintre cei care au achizitionat iPad Mini au cumparat de fapt prima lor tableta, semn ca Apple are o piata vasta pe care abia acum o incearca.

  29% dintre cei care au achizitionat o tableta iPad Mini inlocuiesc o tableta iPad, 13% inlocuiesc o tableta Kindle Fire si 52% cumpara prima tableta, iar acum va puteti intreba cati au renuntat la un PC pentru aceasta achizitie. iPad Mini s-a dovedit a fi extrem de populara pentru un produs abia lansat pe piata, multa lume il astepta si se pare ca Apple nu a gresit lansand-o acum, chiar daca ea nu are tot ce si-ar dori consumatorii.

The iPad mini creates more demand than it cannibalizes. Since 52 percent of the mini intenders in our sample did not own a tablet of any type, we see it successfully positioned as likely to penetrate new entry-tier segments. … Mini will no doubt take some iPad “4” sales, but its low price also looks like an important tool to capture new consumers’ attention.

This post was last modified on nov. 15, 2012, 8:57 AM 08:57

Disqus Comments Loading...