X

Apple breveteaza un nou sistem de haptic feedback care probabil nu va ajunge vreodata in iDevice-uri

  Astazi oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a publicat un brevet de inventie pentru un nou sistem de haptic feedback dezvoltat de catre compania Apple. Sistemul celor de la Apple permite utilizatorilor sa “simta” o vibratie cand efectueaza o anumita actiune in iOS, terminalul fiind echipat cu doua dispozitive care lucreaza impreuna pentru a rula vibratii doar in anumite regiuni ale ecranelor terminalelor. Practic, noi am putea simti ca apasam un buton real al unei tastaturi cand folosimt astatura virtuala, sau am putea simti o lovitura in deget in momentul in care personajul unui joc indeplineste o anumita actiune, ideea fiind de a da transforma ceva virtual in ceva real.

  Haptic feedback-ul nu este nou, insa implementarea celor de la Apple este diferita fata de multe sisteme diferite pe piata, diferenta stand in faptul ca Apple foloseste mai multe componente, numite actuatoare, pentru a localiza feedback-ul. Apple ar implementa aceste componente sub suprafata tactila si ar putea localiza feedback-ul haptic in diverse portiuni ale ecranului, in functie de ceea ce face utilizatorul pe iDevice. Pe suprafatele multitouch, unele actuatoare s-ar anula reciproc pentru a oferi simultan feedback in mai multe zone ale ecranului, un lucru aparent imposibil de facut fara tehnologia Apple.

  Desi tehnologia celor de la Apple este foarte interesanta si ar oferi unui iDevice un real avantaj fata de produsele concurentei, deocamdata nu se stie daca ea va ajunge vreodata in terminalele Apple.

Disqus Comments Loading...