X

WWDC 2013: iWatch, iPhone 5S sau un iPhone ieftin?

  Ieri Apple a anuntat oficial ca WWDC 2013 va avea loc intre 10 si 14 iunie 2013 si a publicat logo-ul oficial al evenimentului. In baza acestui logo au inceput deja sa se faca tot felul de speculatii in legatura cu noutatile pe care urmeaza sa le prezinte Apple la eveniment, asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa discutam putin despre ele. Deocamdata stim sigur ca iOS 7 si OS X 10.9 vor fi prezentate in cadrul evenimentului, nu stim daca pentru prima oara sau intr-un format extins, insa este clar ca ambele sisteme de operare vor avea parte de atentia Apple.

iWatch

  Uitandu-se la logo-ul WWDC 2013, multe persoane au inceput sa se gandeasca la faptul ca iWatch-ul dezvoltat de catre Apple ar urma sa isi faca aparitia pentru prima oara. Forma logo-ului si multiplele culori in care este imbracat ar sugera ideea ca smartwatch-ul dezvoltat in Cupertino ar fi pregatit pentru marea sa lansare, insa oare este asa? Deocamdata nu avem niciun fel de detalii care sa dea de inteles ca iWatch-ul ar fi pregatit pentru a intra in faza de productie, ba mai mult, analistii sustin ca abia la finalul anului acesta, sau poate chiar in 2014 vom vedea produsul pe piata.

  Practic nu exista detalii care sa sustina ideea ca iWatch-ul ar fi pregatit de catre Apple pentru marea sa lansare, iar cei din Cupertino nu prezinta produse cu luni de zile inainte de lansare, asa ca e putin probabil sa vedem acum un smartwatch care nu este gata pentru a fi pus in vanzare.

iPhone 5S

  Toata lumea asteapta un iPhone 5S de la Apple, vanzarile nu foarte grozave ale iPhone 5 indica faptul ca Apple trebuie sa grabeasca lansarea unui nou model al iPhone, insa oare vom vedea 5S-ul pe 10 iunie in keynote-ul de deschidere al WWDC 2013? Revenind la analistii care au discutat cu partenerii Apple, va spun ca deocamdata toti sustin ca terminalul ar urma sa fie prezentat intr-o conferinta separata ce ar putea avea loc la sfarsitul lunii iunie, sau chiar in iulie/august, in momentul de fata neexistand vreo informatie care sa indice faptul ca iPhone 5S

va fi prezent la WWDC 2013.

  Desi s-a spus ca terminalul ar fi intrat deja in faza de productie, alte zvonuri sustin faptul ca lansarea dispozitivului ar putea fi amanata din cauza problemelor privind alegerea unui strat protector corect care sa nu afecteze cititorul de amprente ce ar urma sa ajunga in dispozitiv. Ca sa fiu sincer, cred ca sunt sanse minime sa vedem un iPhone 5S la WWDC 2013, insa Apple ne-a mai surprins placut in trecut.

iPhone ieftin

  Cea de-a treia alegere a celor care fac speculatii legate de WWDC 2013 este prezenta iPhone-ului ieftin. Multitudinea de culori ale logo-ului evenimentului se potriveste perfect cu zvonurile care dau de inteles ca viitorul iPhone ieftin ar urma sa fie disponibil in 5 – 7 culori diferite. Aproape toate acele culori sunt prezente pe logo-ul WWDC 2013, insa asta nu inseamna ca Apple ne anunta inca de pe acum ca dispozitivul isi va face aparitia la eveniment, mai ales ca deocamdata nu s-a raportat faptul ca terminalul ar fi intrat in productie.

  Majoritatea analistilor sustin ca iPhone-ul ieftin ar urma sa ajunga pe piata abia in toamna, sau spre sfarsitul anului si nicidecum in mijlocul verii, deci a cred ca el ar urma sa fie prezentat pe 10 iunie este putin hazardat.

  Inainte sa inchei va spun ca iPhone 5S nu va fi lansat fara ca iOS 7 sa aiba cel putin 2 luni de testare publica, cu dezvoltatorii, iar daca pana la WWDC 2013 nu vom avea iOS 7 beta disponibil pentru download, va puteti da singuri seama ce se va intampla pe 10 iunie. Pe de alta parte va readuc aminte despre cele spuse de catre Tim Cook marti noapte si va recomand sa va asteptati la surprize frumoase de la WWDC 2013.

This post was last modified on apr. 26, 2013, 10:00 AM 10:00

Disqus Comments Loading...