X

Politistii din San Francisco au o metoda ingenioasa de a bloca vanzarile de iPhone-uri furate

  San Francisco Bay Area este zona metropolitana care acopera regiunile in care se regasesc unele dintre cele mai mari companii de pe glob, iar aici includem Apple, Google, Facebook, etc. San Francisco este in centrul acestei zone si este o locatie perfecta pentru vanzarile de gadget-uri furate, iPhone-urile fiind in prim-plan. Intr-o tentativa de a inchide piata iPhone-urilor furate, politistii din San Francisco pretind ca sunt vanzatori de iPhone-uri furate si aresteaza orice persoana care este interesata sa cumpere un asemenea dispozitiv.

  Practic un politist pretinde ca este un vanzator de iPhone-uri furate, le spune potentialilor clienti ca acele dispozitive sunt furate, se ofera sa le vanda terminalele, iar cei care cumpara efectiv un dispozitiv sunt arestati pe loc. Politistul care vinde terminalele este echipat cu un microfon pentru inregistrarea discutiei, iar cumparatorii sunt mai apoi uarmariti penal pentru achizitionarea unui dispozitiv furat. Politistii spun ca aceasta operatiune are menirea de a distruge piata vanzarii de telefoane furate, ei sperand ca hotii vor renunta sa fure dispozitivele daca nu vor avea cui sa le mai vanda.

  Desigur ca e imposibil sa opresti un asemenea fenomen, insa vanzarile de iPhone-uri furate vor fi cu siguranta afectate, locuitorii San Francisco-ului fiind mult mai atenti ce cumpara si de la cine cumpara. Ca sa fiu sincer cred ca ideea este buna si ar trebui aplicata cu precadere in Romania, o tara in care asemenea tranzactii se fac zi de zi in numar foarte mare.

This post was last modified on apr. 29, 2013, 8:16 AM 08:16

Disqus Comments Loading...