X

Apple inventeaza un ecran capabil sa ascunda camera, senzorii si un cititor de amprente

  Recent compania Apple a trimis spre brevetare ca inventie tehnologia in baza careia ar putea fi dezvoltat un nou tip de ecran sub care ar putea fi amplasate camera, senzorii si un cititor de amprente. Apple se gandeste ca poate concepe un ecran care ar ascunde aceste componente pana in momentul in care utilizatorul ar avea nevoie de ele, iar in acel moment componentele ar fi vizibile prin ecran pentru a functiona corescpunzator, iar integul proces ridica destule semne de intrebare.

Placing components that would typically be found on the surface of an electronic device enclosure behind a transparent display may increase the surface real-estate of the enclosure for a larger display or additional components. Further, the aesthetics of the electronic device may be greatly enhanced by not cluttering the device enclosure with always-visible components, but instead creating a more seamless electronic device where the components are only visible when they are in use.

  Eliminarea componentelor din carcasa dispozitivului ar permite integrarea de ecrane mai mari in terminalele mobile si de prezentarea unui design mult mai frumos, insa oare cat de practic este totul? Pentru ca acele componente sa functioneze, ecranul trebuie sa fie inchis, iar acest lucru impiedica vizualizarea informatiilor in timpul utilizarii respectivelor componente, dar presupun ca Apple va gasi o metoda de a face totul sa functioneze corect… in cativa ani buni.

  Apple inoveaza in laboratoarele sale, dar in lumea larga nu avem din pacate asemenea revolutii tehnologice.

This post was last modified on mai 31, 2013, 3:10 PM 15:10

Disqus Comments Loading...