X

Guvernul american testeaza noul sistem antifurt al iOS 7

  In iOS 7 compania Apple a implementat Activation Lock, despre care v-am vorbit aici, sistemul blocand complet un iDevice care a fost furat, daca posesorul sau activeaza acest lucru prin interfata Find My iPhone. Terminalul nu va mai putea fi activat vreodata fara a se introduce Apple ID-ul si parola proprietarului de drept, iar masura a fost introdusa la presiunile guvernului american. Pentru a testa eficacitate acestui nou sistem, guvernul a adunat in New York cativa dintre cei mai buni experti in securitate, cerandu-le sa sparga sistemul companiei Apple

, dar si pe cel al Samsung.

While we are appreciative of the efforts made by Apple and Samsung to improve security of the devices they sell, we are not going to take them at their word. Today we will assess the solutions they are proposing and see if they stand up to the tactics commonly employed by thieves. Finding technical solutions that will remove the economic value of stolen smartphones is critical to ending the national epidemic of violent street crimes commonly known as ‘Apple Picking’. 

  Expertii in securitate vor incerca sa exploateze sistemele, exact cum ar putea-o face hotii, si abia in cursul zilei de astazi vom afla daca ei au avut succes sau nu. iOS-ul nu este chiar atat de greu de exploatat, iar daca la mijloc se afla si o solutie de jailbreak, atunci accesul la sistemul de operare se face foarte usor, iar Activation Lock-ul ar putea fi inlaturat in cativa pasi simpli. Implementarea acestui sistem va obliga Apple sa blocheze si mai rapid solutiile de jailbreak pentru iOS, asa ca lupta va deveni si mai acerba in viitor, mai ales ca guvernul american obliga Apple sa implementeze asemenea sisteme.

This post was last modified on iul. 19, 2013, 8:58 AM 08:58

Disqus Comments Loading...