X

Portalul Apple dedicat dezvoltatorilor ar fi fost tinta hackerilor, dezvoltatorii raporteaza incercari neautorizate de restare a parolelor

  De mai bine de 2 zile portalul Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS este inchis, compania mentionand doar ca este vorba despre o mentenanta care dureaza mai mult decat se planificase initial. Este clar ca nu mai vorbim despre o problema de mentenanta, deoarece ele nu dureaza chiar atat de mult, desi daca Apple sustine contrariul. Fara a exista detalii in legatura cu aceasta teorie, unii sustin ca portalul ar fi fost compromis de catre hackeri, multi dezvoltatori afirmand pe Twitter ca au primit extrem de multe email-uri cu cereri neautorizate de resetare a parolelor.

  Desigur ca nu in cazul tuturor dezvoltatorilor s-a intamplat acelasi lucru, iar problema este mare, mai ales ca vorbim despre Apple si milioanele sale de dezvoltatori. Daca vorbim intr-adevar de o bresa de securitate, atunci probabil Apple nu va admite vreodata acest lucru, insa din moment ce dezvoltatorii primesc cereri de resetare a parolelor, si asta in cantitati forte mari, este clar ca undeva, cineva incearca sa exploateze sistemul companiei americane si inchiderea portalului a rezolvat probabil jumatate din problema.

  In zilele urmatoare portalul ar trebui sa redevina activ, insa e putin probabil ca Apple sa ofere o explicatie detaliata a problemei.

This post was last modified on iul. 21, 2013, 9:26 AM 09:26

Disqus Comments Loading...