X

Guvernul norvegian ii interzice companiei Apple sa inregistreze imagini 3D Flyover deasupra orasului Oslo

  3D Flyover este un sistem conceput de catre compania Apple pentru noua sa aplicatie Apple Maps, iar prin intermediul sau ar trebui sa putem vizualiza imagini 3D ale tuturor oraselor care au fost cartografiate de catre companie. Desi compania incearca sa adauge cat mai multe orase la aceasta lista 3D Flyover, Oslo nu va fi unul dintre ele. Autoritatea nationala pentru securitate din Norvegia a interzis companiei Apple sa isi trimita avioanele pentru a filma orasul din zbor, afirmand ca nu doreste ca eventuale cladiri secrete sau masuri de securitate sa fie dezvaluite prin intermediul acestor poze.

We do not want it to be shooting with such a high degree of precision that can be used to identify areas that require special shielding. Photo shoot with this level of detail can provide knowledge about the safety measures that are not desirable that becomes available, said acting director Øyvind Mandt in NSM to Aftenposten. The military has some areas that are subject to restrictions, and it is also more sensitive objects newly classified as this by Security Act. We want more time to secure them in a sufficient manner.

  Guvernul norvegian a interzis deja jurnalistilor sa fotografieze cladirile agentiilor sale secrete/a celor care se ocupa de securitatea nationala, iar Apple nu va avea acces nici macar la restul orasului. Ambasada SUA s-a implicat in problema si a cerut primarului orasului Oslo sa isi dea acordul pentru filmarea orasului, insa o scrisoare trimisa de catre acesta spre Ministerul Apararii nu a ajutat in vreun fel situatia. Practic Norvegia vrea sa-si tina orasul sigur si neavand acces la datele colectate de catre Apple nu poate edita zonele in care are implementate masuri de securitate, deci nu isi va acordul pentru fotografierea orasului.

  Atitudinea guvernului este una corecta, Norvegia fiind lovita de cateva atacuri dure in ultimii ani, iar furnizarea in mod public de informatii detaliate despre locatii nu este o idee chiara tat de buna.

This post was last modified on aug. 12, 2013, 7:10 AM 07:10

Disqus Comments Loading...