X

Unii utilizatori nu sunt multumiti de noile functii ale iWork

  In cursul acestei saptamani compania Apple a lansat un update major pentru suita iWork disponibila in App Store si Mac App Store, iar unii utilizatori ai versiunii pentru Mac nu sunt absolut deloc multumiti de ceea ce a conceput Apple. Majoritatea dintre ei vad noua suita ca un pas inapoi facut de catre companie, ea eliminand o sumedenie de functii din aplicatiile sale in ultimii ani de zile. Practic Apple a ales sa ofere o experienta de utilizare oarecum similara in iOS si OS X, iar acest lucru a insemnat renuntarea la multe functii foarte utile disponibile in trecut pentru utilizatori.

Apple’s engineers appear to have chosen to keep the emphasis on “simplicity” at the expense of “power”. They have not just neglected to add features to bring the feature set of the application closer to that of a word processor like Microsoft Word. They have actually removed many features for no apparent reason other than to bring the application in line with its iOS counterpart, which is, inevitably, much less powerful.

  Incepand cu iWork ’09 cei de la Apple au inceput sa renunte la unele functii, iar printre recentele “disparute” se numara optiunea de a exporta fisiere in format .rtf, eliminarea unor scurtaturi ale tastaturii, suport complet pentru Apple Script, dar si unele template-uri. Apple incearca practic sa ofere utilizatorilor aceleasi functii in iWork pentru iOS/OS X si iCloud, iar in acest proces este dispusa sa faca unele compromisuri, cum ar fi oferirea de functii disponibile in Microsoft Office, de exemplu, si apreciate de catre utilizatori.

  Cu doi ani in urma Apple a fost aspru criticata de catre profesionistii care utilizau Final Cut Pro X si dupa un update au realizat ca nu au foarte multe functii esentiale disponibile, cei de la Apple implementandu-le inapoi si incercand sa recastige increderea utilizatorilor cu diverse campanii de marketing.  Apple a facut destule greseli in trecut cu software-urile sale, insa se pare ca nu prea invata din ele, noua versiune a suite iWork fiind un bun exemplu in acest sens.

Disqus Comments Loading...