X

Apple inregistreaza vanzari mari pentru produse in luna noiembrie, se pregateste pentru un record de vanzari in Q4 2013

  In ultimii 2 ani compania Apple si-a axat lansarile de produse importante pentru sfarsitul anului in ideea de a beneficia de disponibilitatea clientilor de a cheltui mai multi bani in perioada sarbatorilor de iarna. Aceasta strategie le-a permis celor de la Apple sa inregistreze vanzari record in ultimele 3 luni ale anilor 2011 si 2012, iar pentru 2013 ne putem astepta la acelasi lucru. Daca in ultimii ani s-au inregistrat cresteri de 13% in vanzari pentru fiecare Q4, in anul 2013 se preconizeaza ca se va inregistra o crestere de 28% in vanzari/incasari fata de Q4 2012. Informatiile acestea vin in baza unor date oferite de catre partenerii asiatici ai celor de la Apple

, ele dovedindu-se a fi, in general, destul de exacte.

With approximately 97% of the sales now accounted for in our Apple Barometer, we estimate sales in November rose by approximately 19-20% M/M and well above the November average of up 6% over the past eight years. As such, we believe this November will prove to be the strongest in the history of our Apple Barometer. Given the combination of a record October performance and our expectation of record growth in November, our Apple Barometer is on track to report stronger-than- average seasonality in 4Q:13. If we assume an average MoM sales decline of 10% in December, we estimate our Apple Barometer will grow sales by 28% QoQ in 4Q:13, or more than double the average increase of 13% over the past eight years.

  Daca anul trecut Apple a vandut peste 40 de milioane de iPhone-uri in Q4 2013, pentru anul acesta analistii se asteapta ca peste 50 de milioane de iPhone-uri sa fie comercializate in perioada 01 octombrie 2013 – 01 ianuarie 2014, acesta putand fi un nou record pentru compania americana. Desigur ca vom avea de asteptat mai bine de o luna si jumatate de zile pentru a afla exact cat a vandut Apple in perioada acestui sfarsit de an si singurul lucru care ii poate impiedica sa stabileasca noi recorduri este indisponibilitatea produselor din cauza cererii prea mari.

This post was last modified on dec. 6, 2013, 7:29 PM 19:29

Disqus Comments Loading...