X

Apple isi mentine suprematia in fata Samsung pe piata americana

  Desi Samsung vinde mai multe smartphone-uri decat Apple in intreaga lume, exista totusi cateva piete importante in care coreenii nu reusesc sa intreaca compania americana, una dintre ele fiind cea din SUA. Piata americana este extrem de importanta pentru multi producatori de smartphone-uri, iar de cativa ani de zile Apple detine suprematia in ea. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, in anul 2013 compania americana si-a extins cota de piata detinuta in SUA, trecand de 40% in ultimele 3 luni, vanzarile de terminale iPhone 5S si iPhone 5C ajuntand-o cu siguranta sa creasca.

  De o crestere mult mai mica a avut parte si compania Samsung, 16 procente despartind cele doua companii pe piata din SUA. Cei doi producatori au fost secondati doar de catre LG in ceea ce priveste cresterea cotei de piata, restul producatorilor de smartphone-uri inregistrand doar scaderi, BlackBerry

si HTC pierzand cea mai mare parte a cotei de piata. Apple se apropie incet, dar sigur, de o cota de piata de 50% pe piata smartphone-urilor din SUA si daca anul viitor va reusi sa lanseze smartphone-uri cel putin la fel de bune precum cele de anul acesta, are sanse sa ajunga si mai aproape de 50%, sau chiar sa depaseasca acest prag.

This post was last modified on ian. 16, 2014, 7:02 PM 19:02

Disqus Comments Loading...