X

Google admite ca Android nu a fost conceput pentru a fi sigur

  De ani de zile multiple companii de securitate informatica afirma ca Android-ul este un sistem de operare nesigur, el fiind principala tinta a hackerilor care ataca platformele dedicate terminalelor mobile. Daca pana acum Google s-a aparat intotdeuana in fata acestor acuzatii, astazi seful diviziei Android din cadrul Google, Sundar Pichai, a declarat ca a sa companie angajatoare nu poate garanta siguranta Android-ului deoarece sistemul de operaer a fost conceput pentru a oferi libertate.

We cannot guarantee that Android is designed to be safe, the format was designed to give more freedom. When people talk about 90% of malware for Android, they must of course take into account the fact that it is the most popular operating system in the world. If I had a company dedicated to malware, I would also be addressing my attacks on Android.

  Practic acum cei de la Google recunosc pentru prima oara ca Android-ul nu este sigur si desi cu aceasta afirmatie nu vor alunga multi posesori de terminale Android, ea cu siguranta va avea un efect negativ asupra imaginii sistemului de operare.

This post was last modified on feb. 27, 2014, 7:28 PM 19:28

Disqus Comments Loading...