X

iPhone 6 si logica relocarii butonului Power

  In cursul zilei de ieri au aparut pe internet primele imagini cu carcasa iPhone 6, iar ele confirma faptul ca Apple intentioneaza sa repozitioneze butonul Power al iDevice-urilor noastre. Butonul Power permite blocarea iDevice-urilor si accesarea LockScreen-ului, el fiind singurul care ne ofera optiunea de a inchide rapid terminalele la nevoie. In mod normal butonul Power este pozitionat in partea superioara dreapta a tuturor iDevice-urilor, insa in iPhone 6 compania Apple intentioneaza sa il repozitioneze in partea dreapta, intr-o pozitie opusa butoanelor de volum.

  Acum probabil veti spune ca aceasta idee este stupida si ca Apple nu o va aplica, insa ea are o logica si totul are legatura cu implementarea unui ecran mai mare de 4 inch in iPhone 6. Aproape toate smartphone-urile Android cu ecrane mari lansate in ultimii ani au butoanele Power amplasate in partea mediana dreapta a carcasei si asta deoarece acolo ele pot fi accesate usor. Lasand butonul Power al iPhone-ului in partea superioara dreapta, Apple ar ingreuna procedura de blocare a terminalelor in cazul utilizarii unui ecran de 4.7 inch

sau a unui ecran de 5.5 inch, insa pozitionarea sa in partea mediana dreapta simplifica lucrurile.

  Practic Apple preia ceva implementat de producatorii de terminale Android care au inteles ca utilizatorii au nevoie de acces rapid la acest buton si pozitionarea sa in partea dreapta mediana este cat se poate de logica. In final, va spun ca daca Apple va lansa un iPhone 6 cu ecran mai mare de 4 inch, exista sanse extrem de mari ca butonul Power sa fie repozitionat.

This post was last modified on apr. 13, 2014, 11:07 PM 23:07

Disqus Comments Loading...