X

Samsung a dorit sa profite de decesul lui Steve Jobs pentru a creste vanzarile de smartphone-uri si tablete

  In procesul dintre Samsung si Apple, avem parte de o surpriza neplacuta descoperita in documente interne prezentate de catre avocati in fata juriului american. Conform informatiilor disponibile in acest document, decesul lui Steve Jobs a fost considerat de catre Samsung drept un motiv excelent pentru a ataca compania Apple. Managerii americani ai celor de la Samsung au considerat ca decesul lui Steve Jobs va genera simpatie si o crestere de vanzari pentru Apple, asa ca atacarea iPhone-ului ar fi cea mai buna metoda de a distrage atentia consumatorilor.

“Unfortunately,” Pennington then wrote, “Steve Job’s [sic] passing has led to a huge wave of press coverage of Apple’s and iPhone’s ‘superiority,’ all created by the, ‘passionate, tireless, perfectionist…’“I know this is our best opportunity to attack iPhone” – Michael Pennington, Samsung. The point here is the there is an unintended benefit for Apple, since the external messages by 3rd parties are all highlighting and/or supporting the consumer perception that Apple products are superior, since Jobs’ was such a visionary and perfectionist.

  Inceputul acestor atacuri a fost facut la scurt timp dupa prezentarea iPhone 4S, Samsung publicand o lista comparativa cu functiile iOS 5

si cele ale Android-ului din terminalele Samsung. Mergand in continuare, cei de la Samsung au cerut companiei Google sa atace compania Apple si v-am explicat in acest articol exact ce s-a intamplat atunci. In baza acestei gandiri, Samsung a cerut conceperea campaniei publicitare prin care au fost atacati clientii Apple, iar ea s-a dovedit a fi una dintre cele mai profitabile campanii de pana acum.

  Samsung a incercat si a reusit sa speculeze un moment important din existenta Apple, a profitat de decesul lui Steve Jobs pentru a isi aduce produsele in atentia lumii intregi, iar daca acest lucru este corect din punct de vedere moral ramane sa va hotarati voi.

This post was last modified on apr. 16, 2014, 12:23 PM 12:23

Disqus Comments Loading...