X

Combinand vanzarile de iPad si Mac, Apple ar fi cel mai mare vanzator de PC-uri de pe glob

  Desi nu sunt PC-uri in adevaratul sens al cuvantului, tabletele sunt numite de catre multi PC-uri si Apple incearca de mai bine de un an de zile sa “omoare” PC-urile introducandu-ne intr-o lume a terminalelor mobile care nu au nevoie de PC-uri. Pentru ca unele companii de analiza a pietei au o placere de a combina vanzarile de PC-uri si tablete, in tabelul de mai sus vedeti ca daca vanzarile de iPad si Mac-uri ar fi combinate, Apple ar deveni cel mai mare vanzator de PC-uri de pe glob.

Worldwide, iPad shipments in Q1 fell 16% year on year to 16.4 million and accounted for 80% of Apple’s total PC shipments. Despite this, Apple continued to lead the global PC market. Its share fell both sequentially and year on year from 20% to 17%, due chiefly to the increasingly competitive tablet market. Consumers, and increasingly businesses, are continuing to adapt, with tablets acting as disruptors and finding their place as desktop and notebook replacements. Apple’s ecosystem and the recent launch of Office for iPad should ensure it is well placed to remain a leader for some time.

  Vanzarile de tablete au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut in timp ce vanzarile de PC-uri au scazut, iar in cazul Apple vanzarile de tablete iPad insumeaza 80% din totalul prezentat mai sus. Ca sa fiu sincer, comparatii de acest gen ar fi utile in conditiile in care tabletele vor fi intr-adevar la fel de utile precum PC-urile, dar cred ca inca suntem foarte departe de acel punct.

This post was last modified on mai 9, 2014, 4:06 PM 16:06

Disqus Comments Loading...