X

iMods – o alternativa Cydia care ar putea imparti comunitatea utilizatorilor de jailbreak

  iMods este denumirea unui proiect initiat cu doar cateva luni de zile in urma, el fiind conceput in ideea de a oferi o alternativa pentru aplicatia Cydia utilizatorilor care fac jailbreak. Proiectul a fost conceput de catre studenti ai unei universitati din SUA, scopul sau fiind de a convinge utilizatorii care nu fac jailbreak ca el aduce o multitudine de beneficii, iar in esenta vorbim despre un rebranding al jailbreak-ului ca fiind o procedura simpla si utilia chiar si pentru cei care nu o fac.

  Desi este, exact precum Cydia, un magazin de tweak-uri si aplicatii care pot fi istalate prin jailbreak, iMods va fi distribuit ca o solutie separata de jailbreak dupa ce o solutie de jailbreak pentru iOS 8 va fi lansata. Practic studentii vor prelua solutia de jailbreak pentru iOS 8 si o vor modifica pentru a permite instalarea iMods in locul Cydia, oferind utilizatorilor acces la toate pachetele sale.

  Spre deosebire de Cydia, iMods nu va permite accesarea de repo-uri cu tweak-uri si aplicatii, asa cum face aplicatia lui saurik, ci va impune dezvoltatorilor sa-si distribuie pachetele exclusiv prin intermediul sau. Asta inseamna ca iMods va incerca sa separe comunitatea dezvoltatorilor in doua segmente, unul care va continua sa publice tweak-uri si aplicatii in Cydia, iar altul care va fi dedicat exclusiv iMods.

  Aparitia acestui iMods l-a fortat pe saurik sa scrie un articol dedicat comunitatii si competitiei in ceea ce priveste jailbreak-ul, iar pana acum acest nou sistem nu pare sa aduca ceva intr-adevar util pentru noi. Desi e foarte putin probabil ca iMods sa reuseasca sa convinga dezvoltatori importanti sa renunte la Cydia pentru el, exclusivitatea si o posibila imbunatatire a metodelor de prevenire a piratarii pachetelor ar putea fi solutia.

  Pana una alta, iMods va fi lansat abia spre sfarsitul anului si vom vedea atunci cum vor evolua lucrurile.

This post was last modified on iul. 14, 2014, 12:28 PM 12:28

Disqus Comments Loading...