X

Un calculator Apple 1 este oferit la licitație pentru a strânge o sumă colosală

  Apple 1 este primul calculator produs de către compania Apple în momentul înființării sale, Steve Wozniak reușind să îl asambleze în garajul părinților lui Jobs, acesta din urmă comercializându-l la suma de 600$ în SUA. Pentru că vorbim despre o operă de muzeu veche de peste trei decenii, plasarea sa într-o licitație ce urmează să fie organizată în SUA generează așteptări mari pentru proprietar, suma estimată de vânzare fiind de peste 500.000$.

  Conform celor care pun calculatorul în vânzare, acesta este singurul rămas funcțional despre care se știe că a fost vândut direct de către Steve Jobs, el fiind cumpărat în anul 2004 de către un colecționar la o licitație organizată de către poliția unui stat american. Deși nu a menționat suma pe care a plătit-o pentru produs, proprietarul a certificat totuși faptul că el funcționează și poate rula software-ul pe care compania Apple l-a utiliza tîn acea perioadă pentru el.

  Deși produse de acest gen nu au vreo utilitate acum, ele fac parte din istoria Apple si generează sume colosale la licitații.

Disqus Comments Loading...