X

Apple A8X – detalii noi dezvăluie secretele chip-ului iPad Air 2

  Apple a implementat un chip A8X în tableta iPad Air 2, iar acest lucru i-a conferit produsului titlul de cel mai performant terminal mobil existent pe glob, așa că acum aflăm căteva detalii secrete în legătură cu el. Conform unor informații obtinute de la o companie ce a dezasamblat chip-ul, Apple a reușit să implementeze în el două plăci grafice quad-core PowerVR GX6450 cu 8 nuclee și nu unul singur quad-core. Pentru a obține acest lucru, compania Apple a fost nevoită să modifice design-ul plăcii grafice al PowerVR după bunul plac mulțumită acordului dintre cele două companii.

In this case it appears that Apple has taken the GX6450 design and created a new design from it, culminating in an 8 cluster Series6XT design. Officially this design has no public designation – while it’s based on an Imagination design it is not an official Imagination design, and of course Apple doesn’t reveal codenames – but for the sake of simplicity we are calling it the GXA6850.

  Separat de chip-ul grafic cu 8 nuclee, compania Apple a implementat un procesor triple-core, primul din istoria sa, 2 GB RAM și avem din nou componente unice pentru o tabletă iPad, lucru care nu s-a mai întâmplat la un asemenea nivel în ultimii ani. Problema pentru Apple este că hardware-ul implementat nu oferă un avantaj atât de mare asupra competitorilor, iPad Air 2 neavând performanțe extraordinare pe partea grafică. În această idee, se speculează că un viitor update al iOS va rezolva această problemă și va îmbunătăți semnificativ performanțele în jocuri.

This post was last modified on nov. 12, 2014, 3:57 PM 15:57

Disqus Comments Loading...