X

Skype pentru web permite utilizarea Skype direct dintr-un browser

  După omagiul făcut companiei Apple, cei de la Microsoft au anunțat în cursul acestei zile că Skype poate fi accesat și utilizat într-un browser web de către oricare dintre persoanele care au un cont înregistrat pentru celebrul serviciu de mesagerie text sau video. Exact precum aplicația pentru OS X sau Windows, Skype pentru web va permite efectuarea de conversații text cu orice contacte, va permite inițierea de conferințe video și va permite administrarea contactelor, totul direct dintr-un browser web, compania Microsoft oferind invitații unui număr select de utilzatori pentru a încerca serviciul.

  Skype pentru web va fi lansat oficial în lunile următoare de către compania americană și în versiune beta va necesita instalarea unui plugin pentru a funcționa prin browser, dar în viitorul totul va fi utilizabil prin simpla vizitare a unei pagini web. Deși ideea este bună, serviciul beta are deocamdată probleme în ceea ce privește durata lungă de inițiere a unui apel video sau voce, dar și în ceea ce privește consumul de energie pe platforma OS X. Dacă aveți un Mac atunci este necesar să rulati minim OS X 10.8 pentru a utiliza acest serviciu, iar dacă folosiți Windows, atunci o versiune actualizată la zi a Chrome, Firefox sau Internet Explorer 10 va fi suficientă.

  Accesul la versiunea beta a Skype este oferit de către Microsoft utilizatorilor selectați prin intermediul unui email trimis către aceștia, așa că doar dacă veți fi selectați de către companie îl veți putea accesa.

This post was last modified on nov. 14, 2014, 4:59 PM 16:59

Disqus Comments Loading...