X

Apple dezvolta un ecran flexibil ce ofera feedback tactil

  Un brevet de inventie inregistrat companiei Apple in cursul acestei zile prezinta planurile celor din Cupertino cu privire la dezvoltarea unui ecran flexibil care se deformeaza pentru a oferi feedback tactil pentru utilizatori. O serie de componente montate sub ecranul terminalelor mobile ale produselor Apple sunt folosite pentru a deforma ecranul in vederea oferirii de feedback tactil pentru utilizarea aplicatiilor, acestea putand simula existenta de butoane sau margini pentru diverse meniuri.

  Mergand mai departe, ecranul ar putea fi controlat atat prin atingeri, cat si prin aplicarea de persiune in diverse puncte ale sale, o multitudine de concepte cu privire la posibila lansare a unui asemenea produs fiind lansate de-a lungul timpului. Pentru a face deosebirea dintre atingeri si apasari indelungate, compania Apple descrie o metoda de a utiliza electrozi pentru a ajuta terminalele sa deosebeasca acest tip de interactiuni unele de altele, tehnologia in sine fiind deocamdata departe de implementare.

Electronic devices may be provided that contain flexible displays and internal components. An internal component may be positioned under the flexible display. The internal component may be an output device such as a speaker that transmits sound through the flexible display or an actuator that deforms the display in a way that is sensed by a user. The internal component may also be a microphone or pressure sensor that receives sound or pressure information through the flexible display. Structural components may be used to permanently or temporarily deform the flexible display to provide tactile feedback to a user of the device.

  Pentru a oferi si raspuns la atingeri, compania Apple ar putea utiliza motoare vibratoare sau actuatori piezoelectrici ampalsat sub ecranele flexibile, astfel ca utilizatorul ar avea parte de o experienta complet diferita de cea oferita acum. Desi compania Apple descrie un ecran flexibil care se deformeaza in timpul utilizarii, ea prezinta si metode prin care viitoarele sale iPhone, iPad sau iPod Touch-uri ar putea fi impermeabile si nu doar rezistente la apa.

  In final ideile sunt grozave, dar e putin probabil sa vedem asemenea cuvinte prea curand pe piata.

Disqus Comments Loading...