X

De ce nu-mi plac update-urile dese pentru iOS si de ce ele nu sunt solutia pentru a rezolva problema principala a Apple

  Zilele trecute va spuneam ca iOS-ul incepe sa devina principala problema a companiei Apple, cei din Cupertino fiind incapabili sa lanseze actualizari pentru sistemul de operare prin care sa rezolve problemele pe care utilizatorii le reclama constant. iOS 8 a fost lansat la mijlocul lunii septembrie si in 2 luni si jumatate de disponibilitate a fost actualizat de 5 ori, da ati citit bine, 5 versiuni noi ale iOS 8 au fost lansate in doua luni si jumatate, adica tot atatea cate au aparut intr-un an de iOS 7.

  Cu fiecare actualizare lansata pentru iOS, compania Apple a rezolvat unele probleme si a creat altele noi, asta in timp ce problemele care genereaza cele mai mari batai de cap pentru utilizatori “supravietuiesc” fara probleme in continuare. Separat de versiunile oficiale ale iOS, compania Apple a lansat altele beta, iar daca luam in calcul iOS 8.2 beta 2 ajungem la aproximativ 10 versiuni ale iOS lansate in doar doua luni si jumatate de zile de catre compania americana.

De ce nu imi plac update-urile pentru iOS

  Practic Apple scoate update-uri pentru iOS mai repede decat ne schimbam noi carcasele si asta spune foarte multe despre dezorganizarea care exista in momentul de fata in cadrul companiei americane. Daca in trecut update-urile pentru iOS insemnau ceva si rezolvau probleme fiind lansate la luni distanta unul de celalalt, acum la fiecare doua saptamani avem unul nou si el fie rezolva probleme ale tonurilor de apel, fie rezolva cine stie ce alte prostii de care multora nu le pasa.

  Nu-mi plac actualizarile dese pentru ca asta denota incapacitatea unei companii de a isi rezolva problemele, ea doar aplicand “plasturi” temporari pentru a rezolva partial ceea ce este reclamat de utilizatori, alte “gauri” aparand intre timp. Compania Apple si-a transformat iOS-ul din cel mai stabil si mai sigur sistem de operare, la o scara mult mai mica, intr-un fel de Windows care are zeci sau sute de patch-uri lansate anual, ele rezolvand probleme minore si nu cele importante.

  Desi Tim Cook este laudat in stanga si in dreapta ca lupta pentru drepturile homosexualilor si pentru ca a avut curajul de a spune lumii intregi orientarea sa sexuala, toate acestea combinate cu rascumpararea propriilor actiuni nu vor ajuta Apple sa-si mentina clientii. Este adevarat ca nici Android-ul nu este mai presus decat iOS, dar in momentul de fata devine din ce in ce mai greu sa spui ca iOS-ul este mai stabil si mai bun decat Android.

  Voi ce parere aveti ?

This post was last modified on dec. 13, 2014, 6:47 PM 18:47

Disqus Comments Loading...