X

iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4

  iPhone 6S va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, insa pana atunci vom afla aproape tot ceea ce va contine el, iar astazi un nou zvon ne confirma ca dispozitivul va avea 2 GB RAM DDR 4. Informatia vine de la o publicatie asiatica, care a reusit sa discute cu surse din interiorul lantului de distributie al Apple, acestea confirmand intentiile celor din Cupertino.

  Conform acestei surse, la sfarsitul anului trecut compania Apple nu era hotarata daca va utiliza 2 GB RAM DDR 3 sau DDR 4 din cauza diferentei de pret dintre modele, dar si a disponibilitatii reduse a unitatilor celui din urma model. In momentul de fata modulele RAM DDR 4 sunt cu 35% mai scumpe decat modelele RAM DDR 3, dar Apple pare sa fi gasit parteneri dispusi sa reduca serios preturile.

iPhone 6S va avea 2 GB RAM DDR 4

  Anul trecut se specula ca Hynix va furniza 50% din totalul modulelor RAM necesare pentru iPhone 6S, Samsung urmand a fi responsabila pentru 30% din productie si Micron-Elpida pentru 20% din productie. Atunci Micron nu era sigura daca va putea perfectiona procesul de productie al acestor modele si Apple nu stia daca va avea suficiente componente pentru iPhone 6S, insa intre timp problemele au fost rezolvate.

  In aceasta idee, Apple a luat decizia sa aleaga utilizarea modulelor RAM DDR 4 sau LPDDR4 in iPhone 6S, acestea oferind un sport de performanta semnificativ fata de actualele module DDR 3.  conform testelor de performanta facute pana in prezent, RAM-ul DDR 4 dubleaza vitezele de transfer la maxim 34 GB/s, consumand la fel de putina energie precum modulele RAM DDR 3.

  Acum nimeni nu poate spune cu siguranta care vor fi planurile Apple, dar eu sunt sigur ca vom vedea 2 GB RAM, indiferent ce module va utiliza compania Apple. iPad Air 2 are 2 GB RAM si ofera performante foarte bune pentru utilizatori, iar Apple va dori sa ofere exact acelasi lucru pentru posesorii de terminale iPhone incepand de anul acesta, deci sunt ferm convins ca vom vedea 2 GB RAM in terminal.

This post was last modified on ian. 15, 2015, 11:20 PM 23:20

Disqus Comments Loading...