X

Touch ID si o caracteristica despre care probabil nu stiai nimic

  Touch ID este un sistem de securizare al iPhone si iPad-urilor folosind amprentele degetelor noastre, el fiind lansat in 2013 de catre Apple si imbunatatit in 2014 prin software pentru a oferi o experienta de utilizare mai buna. Touch ID permite scanarea amprentelor degetelor noastre si utilizarea lor pentru a ne debloca terminalele, pentru a autoriza plati, pentru a accesa informatii din aplicatii si multe altele.

  Daca utilizati un iPhone sau o tableta iPad cu Touch ID de ceva vreme, atunci ati sesizat faptul ca puteti face citirea amprentei indiferent de orientarea in care plasat degetul pe senzorul cititorului. Mai exact, chiar daca plasat degetul cu “susul in jos” sau in orice alta orientare pe cititorul de amprente al Touch ID, acesta va citi imediat amprenta si va actiona in consecinta pentru deblocare, confirmarei plati, etc.

  Aceasta caracteristica nu este cunoscuta de multi oameni si este una extrem de importanta deoarece nu ne obliga sa ne scanam intotdeauna amprenta in pozitia in care am inregistrat-o. Tehnologia din spatele Touch ID-ului permite verificarea datelor privind amprentele indiferent de orientarea in care acestea sunt scanate, utilizatorul putandu-si debloca mai rapid si mai eficient terminalul in orice conditii.

  Din punctul meu de vedere, posibilitatea de a scana amprenta oricum si de a actiona functionalitatea iOS-ului in baza sa este o idee grozava si sper ca Apple sa nu renunte la ea in viitor. Voi ce parere aveti?

This post was last modified on ian. 21, 2015, 9:49 AM 09:49

Disqus Comments Loading...