X

Creatorul Cydia vorbeste despre noi imbunatatiri pentru aplicatie si platforma Substitute

  Dimineata v-am spus ca unul dintre cei mai faimosi dezvoltatori de solutii de jailbreak, comex, colaboreaza in momentul de fata cu iMods pentru a crea o alternativa a Mobile Substrate denumita Substitute. Hackerul vrea o platforma deschisa pentru dezvoltatorii de tweak-uri pentru Cydia, ea fiind complet opusa Mobile Substrate-ului oferit in momentul de fata de catre creatorul Cydia, saurik. Raspunzand in fata anuntului privind dezvoltarea Substitute, saurik sustine ca echipa din spatele iMods

este interesata doar sa obtina profit de pe urma programului propriu, fara a se gandi la utilizatori.

Open source software merely existing does not lead to open platforms, as the priority of the vast majority of users align with short-term interests (for various reasons, some good and some bad) and so they will happily buy into and empower closed platforms in order to get a relatively small amount of functionality, comfort, or glitter (see iOS itself ;P)….I do this because we are fighting a battle against companies—not just companies like Apple, but companies like Rock Your Phone and iMods—who want to see “open” be traded away for “ease of use” or “profitability”.

  Saurik sustine ca se “lupta” de foarte multa vreme cu alternativele Cydia care incearca doar sa obtina bani de la utilizatori fara a oferi o functionalitate buna, precum aplicatia sa. In aceasta idee, el pune in discutie capacitatea sa de a mai continua procesul de dezvoltare a celei mai populare aplicatii pentru iDevice-urile care au jailbreak. Inainte de a “arunca prosopul”, saurik intentioneaza totusi sa implementeze o serie de schimbari importante pentru aplicatia Cydia, dar si pentru pluginul Mobile Substrate.

This push is going to come with some style updates to Cydia’s home page, so you will see those changes, and there are a couple payment related things that are “almost done” which will happen in the near future. I also have some changes I was working on to Substrate (a different way of loading and filtering that is finally ready, that will come with an easier-to-use SDK) that will probably be released. We will see if it makes sense for me to continue bothering.

  Conform lui saurik, pagina principala a Cydia urmeaza sa fie actualizata in perioada imediat urmatoare, ea aducand o imbunatatire a design-ului si o modalitate mai usoara de a descoperi tweak-uri si aplicatii. Mai mult decat atat, el intentioneaza sa modifice sistemul de plati pentru pachete, dar sa si ofer enoi functii pentru Mobile Substrate-ul sau. In aceasta idee, el sustine ca a reusit sa imbunatateasca pluginul pentru a oferi posibilitatea de a dezvolta mai usor pachete, performantele urmand a fi mai bune.

  Dupa lansarea acestor noutati, saurik va evalua situatia sa actuala si va decide daca va mi continua procesul de dezvoltare al Cydia sau nu. Ca sa fiu sincer, concurenta aceasta este benefica, insa ramane de vazut daca ea va aduce pentru noi functionalitate mai buna sau mai multe batai de cap.

Disqus Comments Loading...