X

Apple intentioneaza sa implementeze Touch ID in ecranele iPhone si iPad

  Touch ID este cel mai bun sistem de protejare a terminalelor mobile folosind o amprenta, el fiind in momentul de fata implementat in butonul Home al iDevice-urilor companiei Apple. Desi sistemul este apreciat in lumea intreaga, compania Apple cauta totusi metode de a il imbunatati, iar un nou brevet de inventie ne ofera cateva detalii despre viitor. Conform brevetului de inventie, compania Apple dezvolta o metoda de a implementa cititorul de amprente al Touch ID direct in ecranele viitoarelor tablete iPad si terminale iPhone, scanarea amprentelor facandu-se prin simpla plasare a degetelor pe ecrane.

  Sistemul permite plasarea degetelor oriunde pe ecran si in orice meniu pentru a scana amprentele, astfel ca utilizatorii nu vor fi obligati sa faca o apasare doar intr-o anumita regiune. Pentru ca vorbim despre un cititor de amprente implementat direct in ecran, orice aplicatie isi poate crea diferit metoda de autentificare a utilizatorilor si regiunea ecranului care trebuie apasata. Mai mult decat atat, scanarile pot fi facute in orice aplicatie sau meniu al sistemului de operare, totul in functie de dorintele utilizatorilor.

  In ciuda sistemului avansat de implementare a Touch ID in terminale, ramane de vazut cat va dura pana cand Apple il va oferi, sau daca il va oferi vreodata pentru noi.

Disqus Comments Loading...