X

Project Phire – Corning intentioneaza sa dezvolte un material propriu la fel de rezistent precum safirul

  Anul trecut o multitudine de zvonuri aparute pe internet indicau faptul ca Apple va implementa un panou de protectie din sticla de safir pentru a proteja ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Avand in vedere ca Apple este unul dintre cei mai mari parteneri ai Corning, zvonurile privind trecerea la un nou material de protectie au afectat compania, in ciuda lansarii Gorilla Glass 4. Desi in final Apple a ales sa foloseasca in continuare material Gorilla Glass, cei de la Corning au initiat Project Phire pentru a dezvolta un material cu calitati similare celor ale safirului.

We told you last year that sapphire was great for scratch performance but didn’t fare well when dropped. So, we created a product that offers the same superior damage resistance and drop performance of Gorilla Glass 4 with scratch resistance that approaches sapphire.

  Cei de la Corning sustin ca Project Phire

va aduce o sticla de protectie la fel de rezistenta la zgarieturi precum safirul, dar si cu protectie de impact mai mare decat cea a Gorilla Glass 4. Noul material urmeaza sa fie pus in vanzare de catre companie in cursul acestui an si daca este atat de bun precum este prezentat, atunci el ar putea ajunge inclusiv in viitoarele iDevice-uri. principala problema a terminalelor actuale este rezistenta scazuta la impact si zgariere, asa ca Project Phire ar putea rezolva problema fara a obliga Apple sa produca singura safir.

This post was last modified on feb. 7, 2015, 8:01 AM 08:01

Disqus Comments Loading...