X

Google ar putea deveni un operator virtual de telefonie mobila

  Dupa luni de zile de speculatii cu privire la planurile Google de a concura cu operatorii de telefonie mobila, astazi vicepresedintele companiei, Sundar Pichai, a declarat in cadrul Mobile World Congress 2015 ca acest lucru nu se va intampla. Google nu doreste sa devina un operator de telefonie mobila in adevaratul sens al cuvantului, ci va deveni un operator virtual de telefonie mobila, adica va oferi servicii prin retelele existente. Mai exact, Google va inchiria “spatiu” in retelele actualilor operatori de telefonie mobila si va oferi servicii proprii in retelele acestora, ele fiind diferite de cele ale operatorilor de telefonie mobila care detin infrastructura.

We don’t intend to be a network operator at scale, We are working with carrier partners. You’ll see our answer in coming months. Our goal is to drive a set of innovations we think should arrive, but do it a smaller scale, like Nexus devices, so people will see what we’re doing.

  Google priveste acest proiect precum linia de smartphone-uri Nexus, adica nu-si doreste un serviciu care sa atraga un numar foarte mare de oameni, ci unul prin care sa prezinte tehnologii noi si sa le arate operatorilor de telefonie mobila cum pot evolua. Fara a oferi detalii despre planurile Google, Pichai a afirmat ca un anunt oficial urmeaza sa fie oferit in lunile urmatoare, insa este clar ca Google intentioneaza sa devina un MNVO. In aceasta idee, Google va oferi aceste servicii doar in SUA, cel putin pentru inceput, acolo fiind cea mai simpla implementare a planurilor, dar si cel mai usor loc in care pot fi negociate intelegeri cu operatorii locali.

  Acestea fiind spuse, Google planuieste sa inoveze in domeniul telefoniei mobile, dar nu asa cum s-au asteptat multi.

Disqus Comments Loading...