X

Iata cum a fost convins Steve Jobs sa implementeze un ecran multitouch in iPhone

  Steve Jobs

si-a dorit sa reinventeze smartphone-urile, insa implementarea unui ecran multitouch in iPhone nu a parut o idee logica de la bun inceput pentru fostul CEO al companiei americane, el avand nevoie de putina convingere pentru a vedea cat de important este totul. In 2004 Bas Ording, un fost angajat al Apple, a creat pentru Steve Jobs o masa multitouch care oferea o funcitonalitate rudimentara, care totusi demonstra cat de importanta este posibilitatea de a controla multiple elemente de pe ecran simultan.

  Proiectul a fost prezentat in fata lui Jobs si a altor manageri Apple, CEO-ul fiind interesat de crearea unei tablete, dar implementarea unui ecran multitouch intr-un asemenea produs nu parea totusi o idee chiar atat de grozava pentru cei din Cupertino. In aceasta idee, Steve Jobs dorea sa inchida proiectul initiat de catre angajatul sau si daca s-ar fi grabit sa ia o decizie in legatura cu el, atunci probabil ar fi facut-o, iar terminalul iPhone si tabletele iPad nu ar mai fi fost vreodata lansate pe piata.

  Steve Jobs a asteptat totusi cateva zile si s-a gandit la proiect, apoi a discutat cu unele persoane din cadrul Applein a caror parere avea incredere, astfel ca mai apoi a decis ca un ecran multitouch ar fi perfect pentru un telefon foarte mic si foarte subtire, dar nu pentru o tableta. Tony Fadell, “parintele” iPod-ului, a primit sarcina de a crea acest telefon, iar in 2007 Apple prezenta iPhone lumii intregi, smartphone-ul urmand sa revolutioneze intreaga industrie a acestui tip de terminale mobile.

Disqus Comments Loading...