X

CellScope Loa transforma orice iPhone intr-un microscop

CellScope Loa transforma un iPhone intr-un microscop in aproape orice fel de conditii, dispozitivul creat pentru produsele celor de la Apple fiind extrem de util in zonele de pe glob in care aceasta aparatura este greu de gasit in mod normal. Ceea ce vedeti in imaginea de mai sus si in clipul video de mai jos, este baza unui microscop imprimata folosind o imprimanta 3D, in ea putand fi introdus orice fel de iPhone al Apple.

Plasand terminalul iPhone in aceasta baza de plastic este doar primul pas deoarece in interiorul ei se regaseste un mecanism foarte complex care functioneaza in tandem cu o aplicatie speciala ce permite analizarea substantelor. CellScope Loa a fost dezvoltat de catre cercetatorii universitatii Berkley din SUA si cercetatorii institutului national de alergologie din SUA, scopul sau fiind de a ajuta la tratarii unei boli cunoscute sub denumirea de Loa loa.

A research team led by UC Berkeley engineers has developed a new smartphone microscope that uses video to automatically detect and quantify infection by parasitic worms in a drop of blood. This next generation of UC Berkeley’s CellScope technology could help revive efforts to eradicate debilitating filarial diseases in Africa by providing critical information to health providers in the field.

Folosind inregistrari video facute cu aplicatia instalata in terminalele iPhone, orice doctor poate detecta o infectie cu viermi paraziti in sange, accesoriul fiind in principal creat pentru a ajuta doctorii din Africa. In interiorul carcasei de plastic a Cellscope Loa se regasesc: o placa de baza arduino, un modul pentru lentile, un port USB, un sistem LED si un controller Bluetooth, deci vorbim despre un dispozitiv destul de complex.

In ciuda acestui lucru, el este mult mai ieftin decat un microscop traditional si poate oferi analize destul de apropiate de cele obtinute folosind un asemenea dispozitiv, astfel ca el este de un real ajutor in Africa. Deocamdata CellScope Loa este testat in cadrul unui proiect pilot in Africa, iar daca testele vor avea succes, atunci el va fi produs la o scara mai mare si va fi distribuit in alte locatii de pe planeta.

This post was last modified on mai 7, 2015, 2:01 PM 14:01

Disqus Comments Loading...