X

iPhone 5C opreste un glont, salveaza viata unui om

iPhone 5C a oprit un glont si a salvat viata unui barbat de 25 de ani din Marea Britanie, politia confirmand faptul ca smartphone-ul celor de la Apple este singurul motiv pentru care barbatul nu a decedat. Victima in cauza a fost impuscata de aproape cu o arma de tip shotgun, iar in ciuda ranilor serioase din zona abdominala, glontul oprit de catre iPhone 5C-ul aflat in buzunarul sau putea sa ii curme viata in urma atacului.

Barbatul a fost impuscat de catre un tanar de 19 ani care se afla intr-un grup de persoane ce au oprit alimentarea cu apa a blocului in care victima isi avea resedinta, atacatorul fiind prins de politie si gasit vinovat pentru tentativa de omor. Judecatorii britanici urmeaza sa il condamne, cel mai probabil, la o pedeapsa cu inchisoare in luna iulie, deci nu va scapa nepedepsit pentru acest atac brutal.

Detective Inspector Gary McIntyre from Cheshire Police said: “Fortunately, the victim’s mobile phone took the brunt of the shot and, as a result of this, he survived. This is remarkable – had that phone not been in his pocket at that time he would undoubtedly have died.”

Desi informatiile privind incidentul apar abia acum, el a avut loc in luna octombrie a anului 2014 in Cheshire, Marea Britanie, deci vorbim despre cateva luni de zile in care politia a tinut totul secret. Desi atacatorul a incercat sa ascunda arma, politia a gasit-o intr-un tufis aflat in apropierea incidentului, ea prezentand urmele impuscaturii, ea fiind una dintre dovezile cheie ale procesului.

Cu multe luni in urma un soldat american a afirmat ca un iPhone al Apple i-a salvat viata, impiedicand taierea unei artere, insa de-a lungul anilor diverse persoane au creditat smartphone-urile celor din Cupertino pentru impiedicarea producerii unor rani grave in urma unor atacuri similare celui prezentat astazi.

This post was last modified on mai 22, 2015, 3:02 PM 15:02

Disqus Comments Loading...