X

Android Pay – noul serviciu de plati mobile al Android M

Android Pay este noul serviciu de plati mobile al Android M, compania Google anuntandu-l in cursul acestei zile in cadrul Google I/O 2015, el reprezentand o noua tentativa de a convinge utilizatorii sa faca plati mobile. Succesul Apple Pay a motivat compania Samsung sa dezvolte Samsung Pay, iar in cazul Google vorbim despre Android Pay implementat in Android M, cei de la Google alegand un mod de prezentare a denumirii care este extrem de similar cu cel ales de catre compania Apple.

Android Pay le va permite comerciantilor sa integreze API-urile celor de la Google direct in propriile aplicatii pentru a permite autorizarea si efectuarea platilor mobile, astfel ca sunt eliminati procesatorii de plati clasici. Pentru a se asigura ca are succes in SUA, Google a incheiat intelegeri cu AT&T, Verizon si T-Mobile in vederea implementarii Android Pay in terminalele compatibile NFC vandute pe piata.

Practic Google se vede nevoita sa lanseze acest sistem pentru a avea un raspuns in fata Apple Pay, asta in urma insuccesului generat de catre Google Wallet, majoritatea utilizatorilor evitandu-l. Acum ramane de vazut daca Android Pay se va dovedi a avea succes sau nu, insa exista sanse mici ca el sa depaseasca Apple Pay in viitorul apropiat in ceea ce priveste numarul de tranzactii procesate.

This post was last modified on mai 28, 2015, 8:05 PM 20:05

Disqus Comments Loading...