X

OS X El Capitan – iata noutatile

OS X El Capitan este denumirea noului sistem de operare OS X 10.11 pentru Mac-urile companiei Apple, cei din Cupertino alegand o denumire tipica din California pentru el. Dupa cum vorbim si in cazul iOS 9, pentru OS X El Capitan compania Apple a gandit o multitudine de imbunatatiri ale performantelor generale, dar si rezolvarea principalelor probleme care afecteaza experienta de utilizare a posesorilor de Mac-uri.

Pentru inceput compania Apple a imbunatatit Spotlight si permite acum vizualizarea sistemului sau intr-o fereastra separata care poate fi redimensionata sau modificata de catre utilizatori dupa bunul plac.

Continuand, Apple a imbunatatit experienta de utilizare a Mouse-ului, astfel ca in momentul repornirii unui Mac si a scuturarii mouse-ului, dimensiunea cursorului va creste pentru a-l gasi mai usor pe ecran.

OS X El Capitan are o multitudine de gesturi implementate pentru a face utilizarea mult mai usoara, unul dintre ele permitand aplicarea de tab-uri din Safari ca si PIN-uri prin tragerea lor din dreapta spre stanga.

In momentul accesarii unui link dintr-un tab care a fost pinned, acesta va fi deschis intr-un tab nou, astfel ca nu veti pleca din pagina salvata de catre voi si nu veti ajunge in situatia de a fi fortati sa reveniti la vechiul website.

Pentru cei interesati exista acum un sistem care permite oprirea automata a sunetelor Mac-urilor in OS X El Capitan, iar aceasta functionalitate este disponibila direct in browserul Safari pentru anumite tab-uri.

Trecand la aplicatia Mail, acum ea permite efectuarea de catre cautari vocale in limbaj natural, astfel ca putem cauta, de exemplu, email-uri primite de la cineva, dar la care nu am reusit sa raspundem. Mai mult decat atat, putem pune diverse intrebari in aplicatia Mail a OS X El Capitan, iar in functie de intelesul lor, ovm primi si raspunsuri.

Mai mult decat atat, aplicatia Mail afiseaza acum diverse tab-uri pentru diversele email-uri compuse si trimise sau netrimise, astfel ca veti sti cui sa raspundeti foarte rapid.

OS X El Capitan aduce noi optiuni pentru administrarea ferestrelor deschise, astfel ca acestea pot fi repozitionate dupa bunul plac, inclusiv in interfata care afiseaza toate aplicatiile deschise deja in background.

Pentru Mission Control compania Apple a regandit o noua interfata pentru prezentarea aplicatiilor sau a tab-urilor, fiecare fiind prezentate in dimensiuni diferite in functie de ultima utilizare.

Imprumutand o functie din Windows, compania Apple permite redimensionarea ferestrelor prin simpla tragere a acestora intr-o parte sau alta a ecranului, functia fiind asteptata de catre foarte muli utilizatori.

Dupa cum puteti vedea si din imagini, compania Apple a regandit modul in care OS X El Capitan afiseaza ferestrele pentru a ne permite sa administram tot mai usor tot ceea ce avem deschis in background.

Trecand acum la performantele OS X El Capitan, compania Apple a pregatit o multitudine de noutati, in principal bazate pe software-ul Metal disponibil de anul trecut in iOS 8, el permitand acces mai usor la forta bruta a componentelor.

Conform companiei Apple, aplicatiile se deschid acum cu de pana la 1.4 ori mai repede decat in trecut, asta multumita Metal.

OS X El Capitan va fi lansat de catre compania Apple in versiune beta incepand de astazi!

This post was last modified on iun. 8, 2015, 9:28 PM 21:28

Disqus Comments Loading...