X

Android ramane principala alegere a oamenilor saraci

Android ramane in 2015 principala alegere a oamenilor saraci din lumea intreaga, sistemul de operare al celor de la Google fiind probabil si singura alegere a celor care nu au bani sa cumpere un smartphone scump, precum este iPhone-ul produs de catre compania Apple.

Conform unui studiu publicat recent, Android domina pietele tarilor aflate in curs de dezvoltare in care puterea de cumparare este foarte mica, acolo smartphone-urile cu acest sistem de operare fiind suficient de ieftine pentru a putea fi cumparate de catre localnici.

Daca in Egipt sau India Android are cote de piata de 92.25% si 88.71%, in Danemarca, Suedia, Norvegia sau Australia cota de piata a Android ajunge la doar o treime din valorile anterioare, asta in timp ce in Taiwan ea este de doar 20.14%.

Informatiile au fost colectate de catre o companie specializata pe monitorizarea traficului de internet din lumea intreaga, ea lucrand pentru diversi operatori de telefonie mobila, deci cotele de piata ar putea fi diferite daca ne uitam direct la volumul de vanzari.

De ce spun asta? Ei bine pentru ca in general persoanele cu venituri mici nu au bani sa cumpere pachete de servicii de date impreuna cu smartphone-urile Android, deci nu acceseaza internetul vreodata, sau o fac in perioade scurte de timp.

Android’s market share globally is closely tied to the spending power of a particular market and it dominates in low-income countries, a survey of real-time usage has confirmed.

Totusi, faptul ca smartphone-urile Android sunt cumparate in principal de catre persoanele cu venituri mici nu este o surpriza, acest detaliu fiind cunoscut de ani de zile, analize peste analize demonstrand acest lucru in fiecare an.

Daca Apple vinde smartphone-uri high-end, in cea mai mare parte, competitorii Android vand in principal smartphone-uri mid sau low-end, modelele lor de top inregistrand vanzari mult mai mici decat cele ale iPhone-urilor.

Producatorii de terminale Android se chinuie de ani de zile sa atraga consumatorii cu bani, care cumpara in general iPhone-uri, insa lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus a afectat serios vanzarile de phablet-uri Android si lucrurile nu se vor schimba prea curand.

Desigur ca dintre toate informatiile de mai sus nu trebuie sa intelegeti ca smartphone-urile Android sunt cumparate doar de catre oameni saraci, ci doar ca majoritatea celor care cumpara smartphone-uri Android au venituri mici si foarte mici.

This post was last modified on iun. 20, 2015, 5:08 PM 17:08

Disqus Comments Loading...