X

Jony Ive a devenit in mod oficial Chief Design Officer al Apple

Jony Ive a devenit in mod oficial Chief Design Officer al companiei Apple in cursul noptii trecute, cei din Cupertino actualizand pagina in care ofera informatii privitoare la managerii care conduc compania.

Desi poza folosita pentru Ive este veche de aproape un deceniu, informatiile au fost actualizate pentru a-i prezenta noul rol ocupat in cadrul companiei Apple, functia de Chief Design officeri oferindu-i posibilitatea de a delega o parte dintre atributii pentru a se concentra pe proiecte noi.

Tranzitia de la functia de vicepresedinte senior al diviziei de design spre cea de Chief Design Officer a fost anuntata acum cateva luni de zile, Alan Dye fiind promovat la functia de vicepresedinte al diviziei ce dezvolta interfata de utilizator a iOS si OS X, Richard Howarth devenind presedintele diviziei de design industrial.

Jony Ive conducea in trecut ambele divizii, insa acum cei doi vicepresedinti se vor ocupa de acest lucru si vor fi coordonati de catre Jony Ive sau Tim Cook, toti cei trei fiind subordonati direct si CEO-ului companiei APple, asa cum este normal in asemenea situatii.

Jonathan Ive is Apple’s Chief Design Officer, reporting to CEO Tim Cook. Jony is responsible for all design at Apple, including the look and feel of Apple hardware, user interface, packaging, major architectural projects such as Apple Campus 2 and Apple’s retail stores, as well as new ideas and future initiatives.

In noul sau rol, Jony Ive se va ocupa de tot ceea ce inseamna design in cadrul companiei Apple, de la produsele fizice si pana la sistemele de operare lansate pentru ele sau felul in care arata magazinele deschise de catre compania Apple pe intregul glob.

Schimbarea a avut loc in cursul zilei de ieri, iar noul CDO isi va pune amprenta peste tot ceea ce va face Apple in viitor pentru fanii sai.

This post was last modified on iul. 2, 2015, 9:11 AM 09:11

Disqus Comments Loading...