X

Utilizatorii petrec impresionant de multi timp pe YouTube folosind terminale mobile

YouTube este cea mai mare retea de video sharing de pe planeta si desigur ca este frecventata de peste 1 miliard de oameni in fiecare luna, tot mai multi dintre ei accesand-o folosind terminalele mobile cu iOS sau Android.

Daca v-ati intrebat vreodata cam cat timp petrec aceste persoane pe website-ul YouTube, ei bine astazia veti un raspuns, deoarece un studiu ne spune ca utilizatorii obisnuiti petrec in medie 40 de minute vizionand filme pe website-ul YouTube, perioada de timp fiind surprinzator de mare.

Daca ne gandim ca abonamentele de internet mobil nu ofera extrem de mult trafic si ca in general YouTube genereaza foarte mult trafic mobil, putem trage concluzia ca majoritatea timpului petrecut pe YouTube de pe terminale mobile este facut folosind conexiuni WiFi.

Chiar si asa, perioada de timp este foarte mare, daca ne gandim ca vorbim despre smartphone-uri cu ecrane de 4 inch – 6 inch pentru redarea de clipuri video, in cazul tabletelor lucrurile fiind diferite, insa nu este clar daca Google

le-a inclus in categoria terminalelor mobile sa in alta separata.

Fiind una dintre persoanele care in general evita sa vizioneze clipuri video de pe terminale mobile din cauza ecranelor mici, pot spune ca sunt surprins de datele oferite de catre compania Google si ele demonstreaza tendinta utilizatorilor de a accesa aproape orice de pe mobil, pentru perioade tot mai lungi de timp.

Google a afirmat totodata ca perioada medie de vizualizare a clipurilor video pe YouTube a crescut cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare crestere inregistrata in acest segment in ultimii doi ani de zile.

Pentru viitor, YouTube are concurenta de la Facebook in ceea ce priveste redarea de clipuri video, Twitter intentionand sa redea automat clipuri video in timeline-urile sale in curand, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua aceste website-uri.

This post was last modified on iul. 17, 2015, 5:00 PM 17:00

Disqus Comments Loading...