X

Apple Watch a acaparat o cota incredibila a pietei smartwatch-urilor

Apple Watch a acaparat o cota incredibila a pietei smartwatch-urilor, ceasul inteligent al celor din Cupertino inregistrand aproximativ 4 milioane de vanzari in doar 3 luni de zile, un record pentru un asemenea produs.

Comparand aceste cifre de vanzari cu cele ale altor producatori de smartwatch-uri, cei de la Strategy Analytics sustin ca Apple Watch a acaparat nu mai putin de 75.5% din piata globala a smartwatch-urilor, de peste 10 ori mai mult decat cota de piata inregistrata de catre compania Samsung in acelasi trimestru fiscal.

Fara a avea date de la Apple, cei de la Strategy Analytics au estimat ca Apple a vandut 4 milioane de unitati ale Apple Watch in lumea intreaga, iar cifra ar putea fi cu 1 milion de unitati mai mare decat ceea ce a dat de inteles Tim Cook, insa chiar si asa, Apple tot ar fi lider.

Pentru cele 4 milioane de Apple Watch-uri vandute de catre Apple Strategy Analytics a estimat 400.000 de unitati ale smartwatch-urilor Samsung vandute pe glob si desigur ca nici in acest caz nu avem date oficiale de la companie, deci vorbim tot despre estimari.

We estimate Apple Watch shipped 4.0 million units and captured a dominant 75 percent smartwatch marketshare worldwide in Q2 2015. Apple Watch launched in sixteen major countries and saw decent take-up from iPhone loyalists in the United States and elsewhere. Apple Watch has clearly raised the bar for the global smartwatch industry. The ball is now in the court of rivals, like Samsung, to respond.

Multumita companiei Apple, piata smartwatch-urilor ar fi crescut cu 457% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un total estimat de 5.3 milioane de unitati fiind aparent vandute in lumea intreaga, 4 milioane dintre ele ale companiei Apple, 400.000 ale Samsung.

Cifra de vanzari pentru Apple Watch este aproape la fel de mare precum cifra de vanzari estimate pentru vanzarile de smartwatch-uri in intregul an 2014, 4.6 milioane de unitati fiind vandute anul trecut, asa ca Apple pare sa fi avut parte de o lansare de succes.

This post was last modified on iul. 22, 2015, 6:51 PM 18:51

Disqus Comments Loading...