X

Google vrea sa cartografieze gropile din asfalt

Google dezvolta o tehnologie care ar fi ideala pentru Romania, compania americana creand o tehnologie care ii permite sa cartografieze gropile din asfaltul drumurilor principale pe care circula masinile.

Tehnologia a fost inregistrata pentru brevetare in SUA si este deocamdata gandita doar pentru teritoriul american, insa ideea poate fi extinsa fara probleme si in alte zone de pe glob daca Google va considera ca acest lucru este necesar si util pentru utilizatori.

Conform brevetului de inventie, tehnologia celor de la Google ar urma sa preia date din senzorii masinilor si GPS-ul integrat in acestea pentru a isi da seama cand un utilizator trece cu automobilul peste o groapa, aceasta fiind marcata automat in Google Maps pentru ca alti soferi sa o evite.

Mai mult decat atat, Google Maps ar crea in mod automat rute alternative pentru cei care doresc sa aiba parte de o calatorie linistita, astfel ca ei vor avea posibilitatea de a evita zonele cu gropi, chiar daca asta va implica parcurgerea unui traseu mai lung pana la destinatie.

Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie complexa care are nevoie de foarte mult timp de testare, e putin probabil ca Google sa inceapa testele publice in mai putin de un an, insa exista sanse foarte mari ca tehnologia sa fie oferita publicului la un moment dat.

Pentru Romania o tehnologie de acest gen ar fi ideala pentru ca drumurile sau autostrazile din tara noastra sunt foarte departe de a fi macar acceptabile, insa va trece foarte mult timp pana cand o asemenea tehnologie va ajunge intr-un final la noi.

This post was last modified on aug. 26, 2015, 5:43 PM 17:43

Disqus Comments Loading...