X

Orange anunta apelurile Wi-Fi, Wi-Fi Calling

Orange a anuntat astazi intentia de a lansa functia de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, in propria retea din data de 2 noiembrie, operatorul de telefonie mobila implementand functionalitatea in exclusivitate pentru tara noastra.

Am fost prezent la conferinta Orange in care a fost anuntata noua functionalitate si am primit un apel Wi-Fi pe iPhone 6 Plus, insa functionalitatea va fi disponibila initial pentru utilizare abia din 2 noiembrie.

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu acest lucru, functia de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, ne permite sa efectuam apeluri telefonice printr-o retea Wi-Fi in momentele in care conectivitatea GSM este foarte slaba sau indisponibila in locatia in care ne aflam, dar avem un Wi-Fi HotSpot in preajma.

Practic daca sunteti undeva pe munte, la tara sau intr-un bloc unde receptia GSM este foarte proasta, aceasta functie de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling

, va permite sa initiati sau sa primiti apeluri telefonice folosind o conexiune Wi-Fi si conexiunea sa de internet, aceasta find practic baza functionalitatii sale.

Terminalele iPhone sunt capabile sa initieze apeluri Wi-Fi si Apple are parteneri in SUA care ofera aceasta functionalitate, insa in Romania e putin probabil ca din 2 noiembrie sa putem face toate aceste lucruri direct de pe propriile iPhone-uri, sau cel putin cam asa se prezinta lucrurile acum.

N-as putea sa va spun in ce masura va fi extinsa functionalitatea de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, la majoritatea tipurilor de telefoane mobile din oferta operatorului de telefonie mobila Orange Romania, insa pe masura ce apar noi informatii va voi anunta.

This post was last modified on sept. 11, 2015, 4:24 PM 16:24

Disqus Comments Loading...