X

Unul dintre primele calculatoare Apple va fi scos la licitatie

Apple I este primul calculator creat de catre compania Apple, un lot de doar 200 de unitati fiind vandute in anul 1976 de catre Steve Jobs unui om de afaceri din Sillicon Valley, el reusind sa-l convinga pe acesta sa cumpere doar placa de baza asamblata cu componente si anumite manuale fara carcasa, tastatura sau mouse.

Apple I este creatia pura a lui Steve Wozniak, acesta impreuna cu primii angajati Apple asambland calculatorul personal pentru vanzare, Steve Jobs reusind sa-l convinga pe vanzator sa-l ia fara sursa, carcasa sau periferice, recomandandu-i sa le vanda separat.

In cursul ultimului an cateva astfel de modele au fost vandute la licitatie la sume ce au atins 900.000 de dolari, iar unitatea de astazi ar putea fi vanduta la un pret similar, pornirea facandu-se de la peste 400.000 de dolari la celebra casa de licitatii Christie’s.

De la calculatorul din aceste imagini a pornit practic Apple si cu ajutorul sau a reusit sa obtina o finantare pentru a se dezvolta, ea ajungand in momentul de fata sa valoreze cateva sute de miliarde de dolari, avand si o rezerva monetara de peste 200 de miliarde de dolari.

Casa de licitatii Christie’s sustine ca unitatea s-ar putea vinde cu minim 800.000 de dolari catre persoana potrivita, insa pretul ar putea fi mult mai mare daca interesul pentru unitati va fi pe masura asteptarii vanzarilor.

This post was last modified on oct. 16, 2015, 9:04 PM 21:04

Disqus Comments Loading...