X

Dezvoltarea de aplicatii pentru iOS este ieftina

Dezvoltarea de aplicatii pentru iOS este mai ieftina decat dezvoltarea de aplicatii pentru platforma Android, sau cel putin asta sustine una dintre companiile specializate pe asemenea proiecte pentru diversi clienti.

Conform acestei companii, costurile necesare dezvoltarii unei aplicatii pentru iOS sunt cu 30% mai mici decat cele necesare dezvoltarii unei aplicatii pentru platforma Android, iar acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator pentru absolut nimeni care are cunostinte minime despre acest proces.

Conform acestei companii, o aplicatie pentru iOS are, in medie, nevoie de cu pana la 38% mai putine linii de cod decat o aplicatie pentru Android, iar asta inseamna mai putin timp petrecut in cazul dezvoltarii unei aplicatii pentru iOS decat in cazul dezvoltarii unei aplicatii pentru Android.

Compania spune ca Swift si Objective-C sunt limbaje de programare care simplifica dezvoltarea de aplicatii, fata de Java care o complica, iar emulatorul iOS din Xcode ce se bazeaza pe layout-ul WYSIWYG este mult mai eficient decat cel XML utilizat de emulatoarele Android.

The same projects, for example, were comprised of 38 percent fewer lines of code on average for the iOS version than for the Android edition that has the same exact functionality. And writing those extra lines of code adds up to more time: It took Infinium 28 percent more hours on average to complete the Android versions.

Faptul ca iOS-ul are totul standardizat si ca exista mai putine terminale pentru care trebuie facute aplicatiile compatibile este un imens avantaj, in cazul Android-ului testarea trebuind facuta pe un numar imens de terminale mobile, iar acest lucru complica foarte mult lucrurile.

Costurile necesare dezvoltarii unei aplicatii pentru iOS sunt mult mai mici decat in cazul dezvoltarii unei aplicatii Android, iar cei 30% pot insemna sute, mii sau chiar zeci de mii de dolari, diferenta contand pentru orice fel de companie de pe glob, indiferent de fonduri.

This post was last modified on oct. 30, 2015, 4:09 PM 16:09

Disqus Comments Loading...